HIIT: High Intensity Interval Training

High Intensity Interval Training bij Feel Fit Center

HIIT, oftewel High Intensity Interval Training, is precies wat de naam al doet vermoeden: een korte, intensieve training waarbij je hartslag flink omhoog gaat. Het idee achter HIIT is simpel: je besteedt minder tijd aan trainen, maar haalt er wel maximale effectiviteit uit. Tijdens een HIIT-sessie wissel je intensieve inspanningen af met korte rustperiodes, waardoor je niet alleen je conditie verbetert, maar ook je uithoudingsvermogen en kracht.

Waarom kiezen voor HIIT?
HIIT is kort, krachtig en enorm effectief. De meeste HIIT-workouts duren niet langer dan 30 minuten, waardoor ze perfect passen in een drukke agenda. Ondanks de korte duur van de training, zorgt HIIT ervoor dat je flink calorieën verbrandt en je stofwisseling een boost krijgt. Bovendien is het bewezen dat HIIT je helpt om je spierkracht en cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

Voor wie is HIIT?
HIIT is geschikt voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren en in korte tijd effectieve resultaten wil behalen. Of je nu een doorgewinterde sporter bent of net begint met trainen, HIIT kan worden aangepast aan elk niveau. De variatie in oefeningen en de mogelijkheid om op je eigen tempo te werken, maken het een ideale trainingsvorm voor iedereen die weinig tijd heeft, maar toch fit en sterk wil worden.

  • Korte en intensieve training

    Korte en intensieve training

  • Snelle calorieverbranding

    Snelle calorieverbranding

  • Geschikt voor elk niveau

    Geschikt voor elk niveau

Vraag direct een proefles aan!

HIIT uitproberen? Vraag een GRATIS proefles aan.

Bel mij terug