Yin Yoga: Herstel en Versterk Je Lichaam

Yin Yoga bij Feel Fit Center

Yin yoga is een rustgevende en diepgaande yogavorm. Deze vorm van yoga richt zich vooral op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. De houdingen die je aanneemt, helpen bij het rekken van dieperliggende spieren en het losmaken van het bekkengebied. In de oorspronkelijke context zijn deze houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen mediteren, maar Yin yoga is ook ideaal voor iedereen met een zittend beroep die op zoek is naar een zachte, maar effectieve lichaamsbeweging.

Grenzen verkennen en verleggen met Yin Yoga
In Yin yoga worden de posities langer vastgehouden, wat je de kans geeft om je grenzen te verkennen en te verleggen. In tegenstelling tot dynamische yogavormen, gebruik je bij Yin yoga je lichaam niet om een houding te bereiken, maar gebruik je de houding om je lichaam beter te leren kennen. Het rustige karakter van Yin yoga spreekt aan, juist omdat het je de tijd geeft om echt naar je lichaam te luisteren zonder intensief te hoeven bewegen. Deze les is perfect voor wie wil ontspannen en tegelijkertijd aan de flexibiliteit wil werken.

De invloed van Yin Yoga op spieren en bindweefsel
Terwijl je bij veel andere sporten vooral je spieren aan- en ontspant, draait het bij Yin yoga om het zoveel mogelijk loslaten van de spieren. De focus ligt op het bindweefsel en de gewrichten, met als doel deze te versterken en soepeler te maken. Dit helpt niet alleen bij het vergroten van je flexibiliteit, maar kan ook blessures voorkomen. Bij Yin yoga zijn de houdingen meestal zittend of liggend, wat ideaal is voor mensen met rug- of bekkenklachten door langdurig zitten.

  • Versterkt bindweefsel en gewrichten

    Versterkt bindweefsel en gewrichten

  • Ideaal voor stressvermindering

    Ideaal voor stressvermindering

  • Geschikt voor elk fitheidsniveau

    Geschikt voor elk fitheidsniveau

Vraag direct een proefles aan!

Wil je een les Yin Yoga vrijblijvend uitproberen? Vraag dan een proefles aan.

Bel mij terug