In het 10-stappenplan voor zwemlessen van Feel Fit Center staan plezier, afwisseling en veiligheid centraal. Om de zwemlessen nog aantrekkelijker te maken, krijgen de kinderen bij elke stap een beloning. Zo worden de zwemlessen nog leuker! Op deze pagina staat informatie over Feel Fit Center en de unieke manier waarop wij kinderen opleiden voor het Krokobill Zwem ABC.
De belangrijke uitgangspunten bij het Krokobill Zwem ABC zijn:
De zwemlessen van het Krokobill Zwem ABC voldoen aan de licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Klik hier voor meer informatie.
Je kind start binnenkort met zwemlessen. We helpen graag mee om van de eerste zwemles een feest te maken. Daarom mag jouw zoon of dochter vanaf het moment dat hij of zij actief deelneemt aan de zwemles gedurende het opleidingstraject gratis meedoen aan familiezwemmen. De voorwaarde is dat er minstens één betalende begeleider van minimaal 18 jaar per kind meezwemt.
Een tip van Krokobill:
Wekelijks is er familiezwemmen in ons zwembad. Laat je kind alvast wennen aan de omgeving waar hij of zij leert zwemmen.
Om te ervaren hoe het er bij een les in het zwembad aan toe gaat, is er vóór de eerste zwemles een introductiebijeenkomst voor jou en je kind.
Tijdens deze bijeenkomst vertellen we jullie wat het Krokobill Zwem ABC precies inhoudt en ga je samen met een zweminstructeur kennismaken met het zwembad. Ook passen we de Krokobill Swimsuit! Deze heb je elke zwemles aan voor de veiligheid en om jou te helpen bij het leren zwemmen.
Naast de Krokobill Swimsuit krijg je ook een super stoer Krokobill Welkomstpakket met daarin:
Wat een verwennerij zeg! Ook tijdens het recreatief zwemmen is het verstandig om de Krokobill Swimsuit en de armband te dragen.
Leren zwemmen met het Krokobill Zwem ABC is niet alleen leuk, maar ook afwisselend, spannend en gericht op veiligheid. Spelenderwijs leiden we kinderen vanaf 4 jaar in 10 stappen op voor het Krokobill Zwem ABC.
Samen met onze grote zwemvriend Krokobill, een lieve, vriendelijke krokodil, leren de kinderen zwemmen. Vanaf de eerste zwemles gaan we aan de slag met watergevoel en zelfredzaamheid, de belangrijkste elementen om een goede zwem-basis te leggen.
Heel belangrijk in de lessen is zelfredzaamheid. Vanaf de eerste zwemles besteden we hier aandacht aan.
Ouders en/of verzorgers kunnen iedere zwemles de vorderingen van het kind op vaste tijden tijdens de zwemles volgen. Om dit bezoek in goede banen te leiden, hanteren we enkele regels. Deze regels zijn ervoor om de bekende Feel Fit Center-service te kunnen garanderen en de veiligheid van alle kinderen te waarborgen. Het moment waarop je welkom bent bij het zwembad geven we aan met het Krokobill kleurensignaal.
Het Krokobill Zwem ABC wordt gegeven met de Krokobill Swimsuit.
Ieder kind heeft zijn eigen Krokobill Swimsuit, dat verplicht gebruikt wordt tijdens de zwemlessen. De Krokobill Swimsuit, uitgereikt tijdens de introductiebijeenkomst, is onderdeel van het zwemlespakket van Feel Fit Center.
Wij adviseren de kinderen voor de start van de zwemles naar het toilet te gaan. Voor meisjes is het handig alleen een broekje of een bikini onder de Krokobill Swimsuit te dragen. Mocht een kind tijdens de zwemles naar het toilet moeten, dan is het onhandig onder de Krokobill Swimsuit een badpak aan te hebben.
Wanneer gebruiken we de Krokobill Swimsuit?
De garantie op de Krokobill Swimsuit
Op productiefouten van de Krokobill Swimsuit geven we garantie. Wanneer er iets mis is met de kwaliteit (rits, stiksels) dan geven wij gratis een nieuwe Swimsuit. Bij een garantieclaim kijken we of het om een productiefout of om slijtage gaat.
Wanneer je een nieuwe Krokobill Swimsuit dient te kopen
Wasvoorschriften
Spoel de Krokobill Swimsuit met de hand uit met water zonder zeep of wasmiddel. Op deze manier blijft de kwaliteit langer gewaarborgd.
Een tip van Krokobill:
Schrijf de naam van het kind op de voor- en achterkant va het bovenstuk van de Krokobill Swimsuit.
De Krokobill Swimsuit is een hulpmiddel voor zwemles en mag alleen onder begeleiding worden gebruikt.
Wij werken met een online leerlingvolgsysteem, zodat je samen met je kind de vorderingen optimaal kunt volgen. Hiermee zijn de vorderingen en ontwikkeling van je kind optimaal te volgen. Je ziet overzichtelijk welke onderdelen van het Krokobill 10-stappenplan voldoende worden beheerst en waar nog geoefend moet worden.
Toegangsnaam en wachtwoord heb je eerder al ontvangen. Na het inloggen kom je op je persoonlijke (wachtlijst)pagina. Hier zie je alle gegevens van je kind en wanneer je kind gaat starten of na start van de zwemles, de zwemscore van je kind en belangrijke mededelingen etc.
Elke week kan er een verandering in score zijn. Per vaardigheid/eis ontvangt je kind 3 scores: met een rood vlaggetje wordt aangegeven dat er gestart is met oefenen van de vaardigheid/eis, het oranje vlaggetje geeft aan dat er verbetering is, maar er nog door geoefend moet worden en het groene vlaggetje geeft aan dat de vaardigheid/eis wordt beheerst.
Heb je problemen met inloggen?
Onze medewerker bij de receptie kan hier alles over vertellen. Wijzigingen in contactgegevens kun je doorgeven aan de receptie.
Om de zwemlessen van je kind zo goed en voorspoedig mogelijk te laten verlopen, is het mogelijk om de zwemlessen in ons leerlingvolgsysteem af te melden en in te halen op een zelf te kiezen dag en tijdstip.
Op je persoonlijke pagina is duidelijk inzage in de lessen met onder andere de afgemelde lessen en geplande inhaalzwemlessen. Op het ‘mijn zwemscore’-scherm staat wanneer de volgende les is, evenals een eventuele inhaalles.
Afmelden zwemles
Na het inloggen op je persoonlijke pagina kun je via het menu ‘Lessen –> Les afmelden’, je kind afmelden. Dit doe je door de af te melden les te selecteren en te klikken op de knop ‘Afmelden’.
Inhalen / reserveren zwemles
We adviseren om na het afmelden van de les direct een nieuwe les te reserveren via ‘Lessen –> Les inhalen’. Inhalen/reserveren kan tot één uur voor de zwemles.
Richtlijnen afmelden / inhalen / reserveren
Bij een afmelding van een zwemles in Plan Plan Internet, wordt het mogelijk om een inhaalzwemles te reserveren. Zonder deze afmelding in Plan Plan Internet, kun je geen inhaalzwemles reserveren.
Iedere stap in het 10-stappenplan heeft een eigen kleur en doelstelling. De kleur van het bandje staat voor het niveau waarvoor je kind oefent.
Stap 1, geel: voortbewegen, gaan liggen en staan in het water
Stap 2, oranje: 5 tellen drijven op rug en buik
Stap 3, rood: een goede beenslag zwemmen
Stap 4, roze: zwemmen met armen en benen
Stap 5, paars: zwemmen met de juiste techniek
Stap 6, blauw: zwemmen zonder hulpmiddelen
Stap 7, groen: naar de diplomatraining voor het A-diploma
Stap 8, brons: diploma A
Stap 9, zilver: diploma B
Stap 10, goud: diploma C
Stap voor stap leert je kind zwemmen. Bij iedere stap verdient je kind een beloning:
Indeling zwembad
Het zwembad is ingedeeld naar de 10 verschillende stappen. Tijdens de introductiebijeenkomst wordt dit toegelicht.
Groepsindeling
De groepsgrootte tijdens de zwemles t/m het A-diploma is gemiddeld 10 kinderen, met een maximum van 12 kinderen. De groepsgrootte bij de B en C groepen zijn gemiddeld 12 kinderen met een maximum van 14 kinderen.
Overgang volgende stap
De kinderen met wie het kind start met de zwemles, stromen niet allemaal tegelijk door. Een kind stroomt individueel door. Het kan voorkomen dat een volgende stap op een ander tijdstip plaatsvindt.
Gekleed zwemmen
De zweminstructeur beoordeelt de scores voor onderdelen gekleed zwemmen vanaf eind stap 7 en in stap 8-9-10. In stap 8 (brons), stap 9 (zilver) en stap 10 (goud) start ieder kind met gekleed zwemmen gedurende de eerste 15 minuten van de zwemles.
Het diplomapakket bestaat uit het diplomatraject, de medaille en het zwemdiploma. Een kind kan meedoen aan de diplomatraining totdat het klaar is voor het proef- en diplomazwemmen. Aan het diplomapakket zijn kosten verbonden die bij de receptie dienen te worden afgerekend. Dit geldt voor elk diploma.
Het diplomatraject ziet er als volgt uit:
Een kind start met het diplomatraject als het aan de eisen van stap 7 voldoet, het bronzen armbandje heeft ontvangen en aan stap 8 (brons) begint. De gewone, wekelijkse zwemles gaat ook door.
Het traject bestaat uit: diplomatraining, proefzwemmen en diplomazwemmen. Tijdens de diplomatraining oefenen we het programma van het diplomazwemmen. Zo wordt je kind goed voorbereid op het “echte” diplomazwemmen.
Aan het eind van elke maand vindt het diplomazwemmen plaats. Op je persoonlijke pagina van Plan Plan Internet staan de exacte dagen en tijden. Samen met Krokobill maken we er een feestje van en je kind kan aan zijn/haar hele familie laten zien dat het zwemdiploma meer dan verdiend is!
Diplomatraining
Vrijwillige deelname
Programma diplomazwemmen oefenen
Diplomatraining
Vrijwillige deelname
Programma diplomazwemmen oefenen
Proefzwemmen
Verplichte deelname
Het diplomazwemmen ervaren. De zweminstructeur toetst of je kind mag diplomazwemmen.
Diplomazwemmen
Verplichte deelname
Je kind laat zien dat aan alle eisen wordt voldaan. Het diploma is de beloning.
Soms zijn de prestaties van een kind tijdens het proefzwemmen nog niet voldoende. Het kind gaat kosteloos door met het diplomatraject totdat hij/zij klaar is voor het diplomazwemmen.
In stap 8, 9 en 10 en tijdens de diplomatraining zwemt je kind met kleren aan. De kledingeisen zijn als volgt:
Diploma A
Diploma B
Diploma C
Zwemles gerelateerde afspraken
Wij hebben huisregels voor het betreden en gebruiken van de accommodaties. Daarnaast staat er een volledig reglement op onze website. Hieronder volgt een opsomming van de zwemles gerelateerde regels.
Algemeen
Financieel/ Krokobillpas
Omkleden
Contact met instructeur
Privacy
Er kunnen geen rechten aan bovengenoemde samenvatting worden ontleend. Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij de receptie van ons zwembad.
Klik hier voor het volledige reglement.
Nationale Norm Zwemveiligheid
Vanaf 1 januari 2018 is in Nederland, de nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid geïntroduceerd. Er is hierbij, meer dan bij de vorige norm, naar zwemveiligheid gekeken. Vaardigheden worden opgebouwd per zwemdiploma. De Nationale Norm Zwemveiligheid geeft duidelijkheid over voldoende vaardigheden om plezier te hebben en zelfredzaam te zijn in verschillende situaties.
Zwemveilig zijn, betekent dat je in en om het water kunt overleven en op een veilige manier kunt bewegen en recreëren en plezier kunt hebben in de Nederlandse watercultuur. Zwemveiligheid wordt bepaald door de vaardigheden van je kind in het water, door wat hij of zij aan het doen is en door de omstandigheden.
Met het Krokobill Zwem ABC leiden we op voor het enige echte Nationale Zwemdiploma, wat door de Nationale Raad Zwemveiligheid wordt onderschreven.
Alle zwembaden die opleiden volgens het Krokobill Zwem ABC, beschikken over de Licentie Zwem-ABC. Externe toetsing door stichting Nationale Raad Zwemveiligheid is onderdeel om de licentie te behouden. Als ouder ben je zo verzekerd dat onze zwemlessen voldoen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid.
Dit geeft de ouder/verzorger 4 zekerheden:
Meer informatie
Voor meer informatie over alles wat met zwemles en zwemveiligheid te maken heeft kun je terecht op onderstaande websites.
allesoverzwemles.nl
nrz-nl.nl
nlzwemveilig.nl
Zwembaden die opleiden volgens het Krokobill Zwem ABC hanteren de Gedragscode Zwembranche. De Gedragscode bevat omgangsregels in zwembaden, waarop zowel ouders als medewerkers een beroep kunnen doen. Binnen de Gedragscode Zwembranche is het telefonisch meldpunt van NOC*NSF beschikbaar.
Het gratis telefoonnummer van het meldpunt is 0900 202 55 90.